12 september weer Prinsenschieten

BUDEL – Het Budelse Sint Jorisgilde heeft vorig jaar voor het allereerst het unieke initiatief genomen om de Carnavalsprinsen uit de regio Cranendonck buiten het carnavalsseizoen weer eens bij elkaar te brengen en ze op een andere wijze met elkaar kennis te laten maken. Daarmee lijkt met deze tweede editie een traditie in gang te worden gezet: Het Prinsenschieten.

Bij het eerste prinsenschieten was het Jack van Haperen van de Heiknuuters uit Budel-Dorplein die zich als eerste tot koning schoot in 2014. Op zaterdag 12 september vanaf 13.30 uur worden de prinselijke hoogheden 2015 door de Koning en overheid van het Sint Jorisgilde Budel ontvangen in gildelokaal De Vaandrig aan de Poelderstraat 5 te Budel. Het openingsschot zal om 14.30 uur gelost worden door de burgemeester van Cranendonck, mevrouw M. Vermue-Vermue. Koning der Prinsen 2014 Jack van Haperen en de koning van het gilde Saskia Horst-Adams mogen beiden een ereschot lossen, maar zullen de strijd verder moeten overlaten aan de prinsen van 2015. De koningstitel kan behaald worden door het afschieten van het laatste stukje van de gipsen vogel. Voor de prinsessen en de overige belangstellenden is er de mogelijkheid om te schieten op een tweede vogel. Inschrijving hiervoor kan ter plekke.

Ook de aanwezige jeugdprinsen en jeugdprinsessen zullen de strijd met elkaar aangaan. Ook bij deze strijd hebben de Heiknuuters uit Budel-Dorplein een titel te verdedigen. Omstreeks 17.30 uur zullen de nieuwe “Koningen” worden gehuldigd.

Iedereen die erbij wil zijn bij deze tweede editie van het prinsschieten is van harte uitgenodigd en welkom op het gildeterrein bij De Vaandrig. U kunt het vinden achter de Zuiderpoort aan de Poelderstraat 5 te Budel. We hopen velen te mogen begroeten.