Bezoekster Brabantsedag wint 250 euro winkeltegoed

HEEZE – Na afloop van de cultuurhistorische optocht van de 58ste Brabantsedag stemde Joanne Berkers uit Asten-Heusden per sms op ‘De vergeten poolheld’ van De Lambrekvrienden. Mede dankzij deze stem sleeptede wagenbouwersgroep de publieksprijs in de wacht. De Heusdense werd hiermee de gelukkige winnaar van 250 euro HWV-winkeltegoed. Afgelopen zaterdag ontving ze de mooie prijs uit handen van Herman van de Leur van de Heezer Winkeliersvereniging. Een flinke afvaardiging van De Lambrekvrienden kwam haar feliciteren en bedanken.

Het was de eerste keer dat Joanne Berkers de Brabantsedag bezocht. “En ik kom volgend jaar zeker weer. Het was van het begin tot het einde genieten. Alle wagens waren indrukwekkend. Maar die van De Lambrekvrienden had net dat beetje extra, vond ik. Vandaar dat zij mijn stem gekregen hebben.” Over de vraag of ze blij is met haar prijs hoeft ze niet lang na te denken. “Ik vind het fantastisch! Ik zou het liefst nu meteen gaan shoppen in Heeze.”

Sinds een aantal jaar is SMS-voting een onderdeel van de HWV Publieksprijs. Deze uitslag telt voor 50% mee. De andere 50% wordt bepaald door een publiekspanel.