Uitzendingen Dorpen Derby van start

Heeze- De TV-uitzendingen op Omroep Brabant van de Brabantse Dorpen Derby gaan op zaterdag 19 september van start. Heeze is met het evenement KunstSmullen één van de negen finalisten in deze derby. Deuitzending begint om 19.00 uur en wordt dan die avond en de volgende zondag overdag ieder uur herhaald.

In de weken daarop wordt iedere zaterdagavond op dezelfde tijd en volgens het zelfde herhaalschema aandacht besteed aan deze derby, en aan elk van de finalisten. Daarbij komt Heeze op 3 en op 31 oktober en op 21 november in beeld. De uitzending op zaterdag 12 december is de grote finale, met alle negen finalisten aanwezig, van wie er drie op basis van zowel jurybeoordeling als uitgebrachte stemmen de hoofdprijzen in de wacht slepen, van respectievelijk € 25.000, € 12.500 en € 7.500 Via www.brabant.nl/dorpenderby wordt uiteengezet hoe er op elk van de finalisten kan worden gestemd. Stemmen op KunstSmullen Heeze kan rechtstreeks via www.brabant.nl/heeze, of door te liken op www.facebook.com/brabantsedorpenderby .

KunstSmullen is een evenement in Heeze , van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 1 november, waaraan wordt deelgenomen door kunstenaars, galerieën, horeca en winkeliers. Het gaat om een leuke, mooie en lekkere combinatie van nieuwe en oudere kunstwerken en kunstzinnige maar vooral ook lekkere en aparte creaties van de deelnemende horecabedrijven. De winkeliers stellen hun zaken open voor artistieke kijkdozen en, in het slotweekeinde, bieden zij het winkelende publiek kunstsmulhapjes aan, ook weer gemaakt door de keukenbrigades van de horecabedrijven.
Langs twee routes zijn in totaal bijna 80 zeer gevarieerde kunstwerken te bewonderen. De DorpArt route loopt door Heeze vanaf de rotonde Jan Deckerstraat door die straat en de Kapelstraat ongeveer tot aan het Strabrechtplein. De LandArtroute loopt vanaf de Kapelstraat ter hoogte van de oprijlaan naar en rondom het Kasteel en terug via de Boschlaan. Alle nadere info staat op www.kunstsmullen.nl .