Kasteel Heeze wil wijziging bestemmingsplan

HEEZE – Kasteel Heeze heeft een verzoek om principemedewerking ingediend voor het mogen gebruiken van de veldschuur tussen de oprijlaan van kasteel Heeze en de Boschlaan voor culturele doeleinden.

Hetvoornemen is om de veldschuur op te knappen en tevens te gaan gebruiken voor culturele doeleinden die mede verbonden zijn met kasteel Heeze, zonder dat het landelijk karakter van de veldschuur wordt aangetast. Het gaat hierbij om gebruik door het Sint Agatha gilde en Kunstkring Eymerick.

Het gilde gaat de locatie gebruiken als opslagruimte (o.a. voor vaandels en trommels) en ook als vergaderruimte. Daarnaast worden naast de veldschuur schutsbomen geplaatst (op de meest geschikte locatie gelet op de omgeving), zodat het gilde in principe één keer per maand kan oefenen in het traditioneel schieten. De activiteiten van Kunstkring Eymerick zullen beperkt blijven tot tekenen, schilderen en beeldhouwen door individuele leden van de Kunstkring en het houden van een enkele vergadering en bijeenkomst. Deze activiteiten vinden overwegend binnen plaats, maar het gebeurt ook dat er buiten gewerkt wordt.

De beoogde activiteiten passen niet binnen de planregels van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Heeze-Leende 2014’. Een bestemmingsplanherziening is noodzakelijk. Het college heeft besloten positief te staan tegenover het principeverzoek.