Scholierenbuslijn wordt reguliere dienstlijn

HEEZE / CRANENDONCK – De afgelopen twee jaar reden bij wijze van proef twee scholierenlijnen van Heeze-Leende-Sterksel naar scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard. De scholierenlijn is tot stand gekomendoor een samenwerkingsverband tussen Provincie, Hermes, gemeenten (Heeze-Leende en Cranendonck) en oudercomités. Vooral door inzet van de oudercomités zijn deze lijnen een groot succes geworden.

Het resultaat is dat Gedeputeerde Staten met de twee scholierenlijnen 195 en 196 (heen en terug) heeft ingestemd en dat deze zijn opgenomen in de reguliere dienstregeling. Dat betekent dat vanaf half september de provincie Noord Brabant de totale subsidiekosten aan Hermes voor haar rekening neemt. Ook zijn de scholierenbuslijnen opgenomen in het Programma Van Eisen bestek voor de nieuwe Openbaar Vervoer concessie/aanbesteding Zuidoost Brabant.

Start
De scholierenbuslijn 195 vanuit Sterksel-Heeze-Leende-Valkenswaard (Were Di) gaat rijden vanaf 2 november met 2 ochtendritten en 2 middagritten. Scholierenbuslijn 196 vanuit Maarheeze-Leende-Valkenswaard (Were Di) gaat rijden vanaf 14 september.

Meer informatie over de vertrektijden van scholierenbuslijn 195 en 196 is te vinden op de website www.hermes.nl.