Proviloop zondag 4 oktober

STERKSEL – Kempenhaeghe organiseert zondag 4 oktober 2015 voor het derde jaar de Proviloop, een gezellig hardloopevenement in Sterksel en omgeving rondom het terrein van de nieuwe wijk Kloostervelden(Providentia), Albertlaan 19 in Sterksel. Zowel ervaren lopers als beginners kunnen genieten van de prachtige route die de organisatie heeft uitgezet. De route gaat deels over de harde weg en deels door het bos. De afstanden zijn 3, 6, 9 en 12 km. De start vindt om 10.30 uur plaats vanaf de Kloostervelden, voorafgegaan door een gezamenlijke warming-up om 10.10 uur. Iedereen kan meedoen. De inschrijving is geopend via www.inschrijven.nl. Ook is inschrijven op de dag zelf mogelijk.

Naast hardlopers worden ook bewoners bij het evenement betrokken. Zo vindt er voorafgaand aan de Proviloop een speciale Kempyloop plaats voor de kinderen en bewoners van Kempenhaeghe en hun familie. Ook mascotte Kempy is daarbij!

Organisator Emiel Swinkels, senior begeleider op een van de volwassen woonafdelingen van het Centrum voor Epilepsie Woonzorg, hoopt ook dit jaar weer veel lopers te mogen verwelkomen. Emiel: “In eerste instantie was het evenement opgezet als een gezamenlijke happening voor alle medewerkers van Kempenhaeghe waar ook bewoners, buren en belangstellenden aan deelnemen. Ondertussen groeit de Proviloop uit naar een groter evenement met deelnemende hardloopgroepen etc. Bijzonder is dat iedereen nu op een speelse manier kan kennismaken met de nieuwbouw in de wijk Kloostervelden. Het is erg leuk om op deze wijze mensen bij elkaar te brengen. We hopen er met z’n allen weer een geslaagd evenement van te maken waar zowel degenen met een sportieve passie als toeschouwers met veel plezier op terugkijken.

Doordat het parcours verschillende afstanden kent is het voor vrijwel iedereen geschikt: ter voorbereiding op de marathon Eindhoven of om gezellig te lopen met vrienden of klasgenoten! Kom gerust iedereen aanmoedigen. Na afloop is er op het terras muziek en gelegenheid voor een drankje en gezellig samenzijn.”