Kinder-doe-middag met IVN Geldrop

Geldrop – Knutselen, timmeren, met de microscoop kijken, een kabouterpad, natuurlab en schminken maken onderdeel uit van de Kinder-doe-middag van Jeugd-IVN Geldrop. Op zondag 11 oktober van 13 tot 16uur zijn kinderen welkom in natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het Kasteelpark. Deelname is gratis.

De Kinder-doe-middag is een jaarlijks terugkerend evenement van IVN Geldrop in oktober. Deze vereniging voor natuur- en milieueducatie wil kinderen op een speelse manier kennis laten nemen van de natuur en de natuur laten beleven.
Tussen 13.00 en 16.00 uur mogen kinderen tot een jaar of twaalf natuurinformatiecentrum De Paardestal binnen lopen voor deelname aan verschillende activiteiten. Met het elektrospel kunnen ze hun kennis van de natuur testen. Ze kunnen timmeren, knutselen, puzzelen, meedoen aan Oudhollandse spelen en zich verwonderen in het natuurlaboratorium, waar om het uur demonstraties plaatsvinden. Er zijn (onder voorbehoud) uilenballen om uit te pluizen, om al doende te ontdekken waarmee uilen zich voeden.

Voor jonge kinderen zijn er schminkers en een sfeervol kabouterpad: een kleine speurtocht met opdrachten. Voor alle jeugdige bezoekers is er wat te drinken.

Begeleidende (groot)ouders kunnen tegelijkertijd in de naastgelegen ruimte een kijkje nemen bij de expositie over zomer en herfst, die tot 17 uur open is. De tentoonstelling is iedere zondagmiddag tot eind november toegankelijk.