KunstSmul-uitdaging voor Heezer basisschoolleerlingen

HEEZE – Voorafgaand aan de twee Heezer KunstSmulweken, van 17 oktober tot en met 1 november, kunnen leerlingen van de basisscholen in Heeze werken aan hun eigen kijkdoos, die dan tijdens die twee wekenten toon wordt gesteld in dorpsthuis ’t Perron.

KunstSmullen is een evenement waaraan wordt deelgenomen door kunstenaars, galerieën, horeca en winkeliers. Het gaat om een leuke, mooie en lekkere combinatie van nieuwe en oudere kunstwerken en kunstzinnige maar vooral ook lekkere en aparte creaties van de deelnemende horecabedrijven. De winkeliers stellen hun zaken open voor artistieke kijkdozen en op de slotdag, zondag 1 november, bieden zij het winkelende publiek KunstSmulhapjes aan, ook weer gemaakt door de keukenbrigades van de horecabedrijven. Zie verder www.kunstsmullen.nl.

In samenwerking met een van de hoofdsponsors van het evenement, Rabobank Dommelstreek, en met de basisscholen is het idee van de kijkdozen ‘uitgebreid’ naar een uitdaging voor de schooljeugd. Rabobank Dommelstreek stelt drie prijzen beschikbaar voor de mooiste tot kijkdoos omgetoverde (schoenen)doos, voor drie categorieën: groep 1,2 en 3, groep 4,5 en 6 en groep 7 en 8. Het thema is de combinatie van kunst en smullen, verder is iedere leerling geheel vrij om zijn of haar fantasie de vrije loop te laten. Een jury van ‘grote’ én van ‘kleine’ mensen beoordeelt de kijkdozen en kent de prijzen toe.

De kijkdoos mag thuis gemaakt worden, op school of tijdens twee workshops in Kasteel Heeze, woensdag 7 en woensdag 14 oktober, van 14.00 tot 17.00 uur. Voor de workshops is aanmelden nodig, via emailadres info@kunstsmullrn.nl. Wie thuis geen intacte schoenendoos heeft, kan er eentje ophalen bij Verest Schoenen in de Kapelstraat.

De kijkdozen kunnen op 14 oktober van 13 tot 19 uur bij dorpshuis ‘t Perron worden ingeleverd, voorzien van naam, adres, emailadres en telefoonnummer.