Akkertoeters gaan jubileumseizoen tegemoet

HEEZE – HEEZE – Het zijn nog enkele maanden totdat het carnavalsseizoen gaat beginnen en Carnavalsvereniging de Akkertoeters uit Heeze gaat een jubileumjaar tegemoet. 2016 is het jaar waarin Carnavalsverenigingde Akkertoeters zijn 55 jarig jubileum heeft en dat wordt uiteraard gevierd met verschillende jubileumactiviteiten.
Carnavalsvereniging de Akkertoeters is in maart 1961 opgericht en dat gebeurde door vier paren met als bedoeling om samen carnaval te vieren in clubverband. Zij startten toentertijd in café de Akker aan de Geldropseweg 102 te Heeze, vandaar ook de naam Akker met de verwijzing naar het café waar de vereniging is opgericht. Toeters is eraan toegevoegd in verband met het glaasje bier wat gedronken wordt.

Tot en met 1968 werd er gezellig samen feest gevierd waarna in 1969 de eerste prins werd uitgeroepen en in 1978 de eerste jeugdprins en jeugdprinses. Inmiddels zijn de Akkertoeters een aantal keren verhuisd van residentie. Van de Akker via de Koperen Molen(1984), De Valk(1987) en De Gouden Leeuw(1996) resideren de Akkertoeters nu in ‘t Pumpke.
Het komende jubileumjaar laten zij natuurlijk niet zomaar voorbij gaan.
Op 9 oktober is er een try-out avond tonpraten. Diverse tonpraters zullen hun nieuwe buut presenteren. Zorg dat je erbij bent!!!

Kaarten zijn iedere avond vanaf half 8 verkrijgbaar in café ’t Pumpke, Ten Borchwardplein 30 in Heeze voor 7,50 euro en te reserveren via tel nr. 06-54901867.
Op 9 oktober zal de zaal open zijn vanaf 18.30 uur. Programma begint om 19.30 uur

Op zaterdag 24 oktober een gezellige Tiroler avond. Met Die Tiroler Schürzenjäger en Zes Kir Nix
GRATIS ENTREE
Aanvang van de Tiroler avond is om 20.30.

Meer informatie is te vinden op www.akkertoeters.nl