Michiel de Ruyter in ’t Perron

Heeze – Vrijdag 9 oktober vertoont ’t Perron de groots opgezette historische film over de Nederlandse zeeheld Michiel de Ruyter.

Nederland is in de 17e eeuw een aantal malen in oorlog met Engeland. Die oorlogen worden vooral op zee uitgevochten. Om de vaart erin te houden koos de Nederlandse regisseur Roel Reiné ervoor om 30 jaar vaderlandse geschiedenis te comprimeren in één jaar.

Michiel de Ruyter wordt bevelhebber over de zeemacht en zal het vaderland op zee moeten verdedigen tegen het Engelse gevaar. De camera vliegt tijdens heftige zeeslagen tussen de schepen door, houtsplinters vliegen na kanoninslagen in slow motion door de lucht en de Nederlandse vlag wappert tegen een ondergaande zon.

In de cast: klinkende namen als Rutger Hauer en Derek de Lint. Maar de titelrol is weggelegd voor Frank Lammers, die van een eenvoudige jongen de nationale zeeheld zou worden.

De film is in de grote zaal van Dorpshuis ’t Perron te zien op vrijdag 9 oktober. Aanvang: 20.00 uur. De entree bedraagt zoals gebruikelijk €4,- in de voorverkoop. Aan de avondkassa een euro extra.

Michiel-de-Ruyter