Heemkundekring zoekt bidprentjes

HEEZE-LEENDE – Bij de Heemkundekring ‘de Heerlijkheid Heeze-Leende-Zesgehuchten’ zijn vier mannen die ook nieuwsgierig zijn, zij vormen de werkgroep genealogie. Elke week op maandagmiddag komen zij bijelkaar om bidprentjes uit te zoeken. Zij verzamelen, ordenen en digitaliseren bidprentjes. John Piters: “Bidprentjes bieden een schat aan informatie. Waar een stamboom namen en jaartallen bevat, biedt de informatie op een bidprentje het achtergrondverhaal van een mensenleven.”

De Heemkundekring heeft zo’n 40.000 bidprentjes, er ligt dus nog een klusje om dat te ordenen en te digitaliseren. Maar bidprentjes zijn altijd welkom, Het kerkboek was de plek waar bidprentjes bewaard werden, kijkt u eens in het oude kerkboek dat in een la ligt, misschien vindt u daar bidprentjes van uw familie. Wilt u de bidprentjes niet zelf bewaren? Schenk ze dan aan de Heemkundekring, zij zijn er heel blij mee.

Daarnaast beschikt de Heemkundekring over persoonsgegevens van gemeentelijke en kerkelijke archieven en schepenbanken uit deze regio, prachtig materiaal voor stamboomonderzoek. Komt u en uw familie uit deze regio en wilt u een stamboom opzetten of een bestaande uitbreiden met achtergrondgegevens, de werkgroepleden bieden u graag de helpende hand. Maar u kunt ook de werkgroepleden helpen: uitbreiding van de werkgroep is altijd welkom. Henk van Eert: “vele handen maken licht werk, samen weten we meer, en de koffie staat altijd klaar. Kom eens langs in de heemkamer, Pompenmaker 6 in Heeze, elke maandagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur, we zijn er voor de mensen uit Heeze, Leende, Sterksel, Zesgehuchten en Geldrop”.