Werkgroep Verkeer Maarheeze actief

MAARHEEZE – De dorpsraad Maarheeze is een groep van betrokken burgers die gevraagd en ongevraagd de gemeente adviseert met betrekking tot de kern Maarheeze.

De dorpsraad bestaat uit verschillendewerkgroepen, waaronder de werkgroep verkeer.

Ans Baks licht toe waar de werkgroep zich mee bezig houdt.
Samen met de dorpsraad van Sterksel zijn wij al bijna vier jaar met een groot project bezig nl.: Samen mee naar de A2”.

De doelstelling van het project is om een voorstel te doen aan de gemeenteraden van Cranendonck en Heeze-Leende voor een adequate en definitieve oplossing van de overlast veroorzaakt door het verkeer van en naar bedrijventerrein ( in de volksmond Reiling) en LOG Chijnsgoed.( fa.van Asten). Alleen al het bedrijventerrein heeft een vergunning voor 1.200 vrachtbewegingen per dag ( tussen 7.00 en 19.00). Dat is ongeveer 1 vrachtwagen per minuut.

Op dit moment worden deze aantallen niet gehaald maar de vergunningen liggen er wel en we willen graag voorbereid zijn op de toekomst. Daarom hebben we alle mogelijke routes op een rijtje gezet en bekeken wat de gevolgen zijn. Uiteindelijk zijn er 3 varianten overgebleven die op dit moment verder bekeken worden.

Wij hebben regelmatig overleg met de bedrijven Reiling en van Asten. Van de provincie hebben wij ook € 800.000 als startsubsidie gekregen om deskundigen in te huren.Wij worden geadviseerd door de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij en de Provincie en Arcadis rekent alles voor ons door.

Wij hopen binnen niet al te lange tijd deze 3 varianten voor te kunnen leggen aan de gemeenteraden van Heeze-Leende en Cranendonck. Deze varianten zullen dan ook op Maarheeze.nu te vinden zijn.

Natuurlijk houden we ons ook met andere zaken in Maarheeze bezig. De parkeerplaats tegenover Refresco is daar een voorbeeld van. Of als er zich ergens een gevaarlijke situatie voordoet.

Maarheeze is een dorp zonder echte kern. Toch wil de gemeente graag dat ieder dorp in Cranendonck een gezellig en veilig winkel- en verblijfsgebied heeft. Iedereen is er bij gebaat dat zowel winkels als horeca aantrekkelijk zijn en blijven voor de inwoners.

Wij van de werkgroep verkeer kijken mee dat het vooral ook veilig is. Zeker voor kinderen en ouderen, fietsers en voetgangers.