Wereldwinkel Cranendonck 20 jaar actief

BUDEL – De Wereldwinkel Cranendonck is doorheen de jaren echt een gevestigde waarde geworden in de gemeente. Door spullen en voedingswaren aan te bieden die aan een eerlijke prijs werden aangekocht inDerde Wereldlanden, draagt deze winkel zijn steentje bij om de eerlijke handel in de wereld te stimuleren. De Wereldwinkel Cranendonck viert zijn 20ste verjaardag met een heuse Feestweek met tal van leuke acties, speciaal voor alle klanten!

De Feestweek loopt van 17 tot en met 24 oktober en wordt afgetrapt op zaterdag 17 oktober met een gezellige Wereldmarkt in het Protestants Kerkje in de Dr. Ant. Mathijsenstraat. Om 11 uur zal de Wereldmarkt feestelijk geopend worden door burgemeester Vermue. Daar zal een kraampje met leuke cadeauartikelen en voedingswaren van de Wereldwinkel staan. Ook zijn er informatiestandjes aanwezig, waar verschillende projecten uit de hele wereld voorgesteld worden. Uiteraard zal een proeverij met producten uit de Wereldwinkel niet ontbreken en er zijn de hele dag gezellige optredens. De winkel is die dag ook gewoon geopend. Hier worden gedurende de hele Feestweek mooie kortingen gegeven op alles, met uitzondering van de voedingsproducten en de drankjes. Daarnaast dingt iedereen, bij een aankoop vanaf 10 euro, mee voor een mooie prijs. En wie op zaterdag 17 oktober, woensdag 21 oktober en zaterdag 24 oktober binnenloopt in de winkel kan ook nog eens genieten van extra acties!

De Wereldwinkel Cranendonck kent zijn oorsprong op de markt van Budel. Om de week stonden er drie dames met een kraampje om er te eerlijke producten te verkopen. In 1995 verhuisde de verkoop naar een winkeltje in het Schutstraatje in het centrum van Budel. Dit draaide erg goed en in 2001 mocht de Wereldwinkel zijn intrek nemen in het huidige pand aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat in Budel, waardoor de winkel een nog betere locatie kreeg. Momenteel kan de Wereldwinkel rekenen op de inzet van 36 vrijwilligers.