PGB verlengt tot 1 mei 2016

HEEZE-LEENDE – Het college heeft besloten dat de huidige jeugdhulpindicatie op basis van PGB automatisch wordt verlengd tot 1 mei 2016. Hiermee houdt de budgethouder recht op dezelfde hulp van de huidige zorgaanbieder tot 1 mei 2016 in plaats van 31 december 2015. In Heeze-Leende gaat het om 14 cliënten die een verlenging krijgen van hun PGB-jeugdhulp.
De budgethouders zijn rond 1 oktober door middel van een brief geïnformeerd over dit verlengingsbesluit. Eind 2015 neemt het CJG Heeze-Leende contact op met deze budgethouders om een afspraak in te plannen om te overleggen op welke manier de hulp en ondersteuning het beste georganiseerd kan worden na 1 mei 2016. Dit kan betekenen dat de zorg door blijft lopen en dus hetzelfde blijft na 1 mei, maar het kan ook betekenen dat het budget en/of de hulp in de toekomst wijzigt.
Deze gesprekken worden indien mogelijk begin 2016 ingepland. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat de budgethouder op tijd duidelijkheid heeft over het PGB en dat deze weet of zorg kan worden gecontinueerd of moet worden aangepast vanaf 1 mei 2016.
Voor de cliënten die jeugdhulp ontvangen via Zorg in Natura blijft het overgangsrecht gelden. Zij krijgen een herbeoordeling vóór 31 december 2015.