Hockey: Nova – Cranendonck; 1 – 2

HC CranendonckHeerlen – Heren 1 van hockeyclub Cranendonck speelde afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd tegen Nova Heren 1. Het was vanaf het begin rommelig op het waterveld in Heerlen.

Beide ploegen kwamen geen moment echt goed in de wedstrijd. Slordig balverlies was vooral aan de kant van Cranendonck veelvuldig aanwezig. De beginfase was hierop een uitzondering. De mannen van Cranendonck wisten via enkele strakke aanvallen de cirkel van Nova goed te bereiken, echter zonder succes.

Het was het team van Nova dat vlak voor rust via een hobbelbal bij de tweede paal de 1-0 kon binnentikken. Cranendonck herpakte zich in de tweede helft vooral qua vechtlust en hard werken. Dit betaalde zich uit in de gelijkmaker van Mark Hendriks, die op zeer subtiele wijze de keeper passeerde. Hierna golfde het spel op en neer, met enkele kansen voor Cranendonck tot gevolg. Nova werd geen moment meer écht gevaarlijk maar bleef dreigend.

Vijf minuten voor tijd was het Caspar Fijneman die op aangeven van Michael van den Eijnden de bal over de keeper wipte en zo de eindstand 1-2 op het scorebord plaatste. Conclusie: geen goede wedstrijd, wel gewonnen. Erg belangrijke punten waardoor Cranendonck aan kop blijft in de 4e klasse! Nu staat er een weekje rust op het programma, waarna we 1 november de competitie weer hervatten met de thuiswedstrijd tegen Teteringen. Tot dan!