Lekkage dak Smeltkroes

MAARHEEZE – Het dak van de Smeltkroes wordt gerenoveerd. Dat geeft flinke wateroverlast in de sporthal. Diverse sportverenigingen hebben hun trainingen en wedstrijden moet afgelasten. Tijdens een zaalvoetbalwedstrijdkwam plotseling het regenwater met bakken door het dak naar beneden. Niet alleen deze wedstrijd, maar het hele programma voor de maand oktober is daarna stilgelegd. Ook volleybalwedstrijden werden uitgesteld of verplaatst. Water op de sportvloer heeft al voor flink wat uitschuivers bij sporters gezorgd.

Thieu Rooijakkers, uitbater van de Smeltkroes, maakt zich grote zorgen. NIet alleen de vloer in de sporthal wordt nat, maar ook de muren krijgen roestplekken, wandplaten gaan bol staan, er loopt water in de audoivisuele apparatuur en materialen, zoals judomatten, zijn onbruikbaar geworden.

De renovatie van het dak van de sporthal is fase 1 van het project. Het vervolg, fase 2 en 3, betreffen het dak van de bibliotheek, de zalen en het restaurant. Thieu is bang dat carnavalsfeesten of bruiloften mogelijk moeten worden afgelast als men in de natte winterperiode doorgaat met fase 2 en 3. Ook de bibliotheek, die pas geheel is vernieuwd, loopt gevaar. Je moet er toch niet aan denken dat de nieuwe vloerbedekking en alle boeken worden vernield door lekwater.

De gemeente, die iegenaar is van het complex, ziet ook niet direct een oplossing. Volgens wethouder van Tulden is het wel de bedoeling de rest van het dak af te maken. De planning is dat het werk tot half december zal duren.

De aannemer is voor de schade aansprakelijk gesteld en moet maatregelen nemen om overlast te voorkomen.