IVN protesteert tegen vernieling bomen in Heeze

HEEZE – Het IVN Heeze-Leende heeft protest aangetekend tegen de manier waarop de sloopwerkzaamheden van het Tovesnest worden uitgevoerd, in strijd met de omgevingsvergunning en de afspraken met de gemeente.
Zij heeft daarover een brief geschreven aan aan de gemeente.

het gaat daarin ondermeer over de 1e aantasting van de beschermde bomen (beuk en linde) gelegen aan de achterzijde van de Emmerikstraat en aan de zijgevel van het Toversnest ter hoogte van de vroegere ingang van de “Brabantse Dag”. Hoewel de bomen beschermd worden door een hekwerk heeft men blijkbaar voorafgaande aan plaatsing het nodig gevonden om met grof graafmaterieel een kabel bloot te leggen. Hiervoor is een geul van 7 meter lang tot aan de stam en een gat gegraven waarbij de wortels van de boom door het machinaal geweld losgetrokken en vernield zijn.

De omgevingsvergunning vermeld dat er onder de kroon niet gegraven mag worden. Dat is hier wel gebeurd. Zo schrijft het IVN. Er is geen bomenwacht aangesteld door de gemeente en is er geen geldig rapport naar vleermuizenonderzoek.

Het IVN wil niet zover gaan dat men de bouw wil laten stilleggen, maar vraagt wel om een bomenwacht aan te stellen, zoals de goedgekeurde omgevingsvergunning vereist.

De volledige brief is te lezen via hwww.ivn.nl/afdeling/heeze-leende/nieuws/