Gewonde bij ongeluk met drie auto’s op Grensweg in Budel

BUDEL – Op de Grensweg in Budel is woensdagmiddag omstreeks 13.10 uur een ongeluk gebeurd waarbij drie auto’s zijn betrokken. Daarbij is een vrouw gewond geraakt, ze had last van rugklachten en is nagekekendoor ambulance personeel maar hoefde niet afgevoerd te worden. Haar verwondingen lijken op het eerste gezicht dan ook mee te vallen. Wel zijn 3 auto’s behoorlijk beschadigd geraakt.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet geheel duidelijk. Het lijkt erop dat de voorste automobilist wou afremmen voor een wegversmalling die er korte tijd geleden is aangelegd. De auto daar achter, bestuurd door een Franse automobilist, remde ook af maar werd van achteren geramd door een automobilist uit België die te laat had opgemerkt dat de voertuigen voor hem gingen afremmen. Daarbij schoof de middelste auto door naar voren en botste achterop de Nederlander.

De politie kwam met meerdere voertuigen ter plaatse, evenals 1 ambulance en een berger. De politie heeft geassisteerd bij de administratieve afwikkeling en leidde het verkeer om de voertuigen heen. De agenten hebben bemiddeld tussen de bestuurders, die 3 nationaliteiten hadden, de communicatie onderling was daardoor erg lastig. De berger heeft daarna 1 voertuig afgesleept, de andere voertuigen zijn op eigen kracht verder gereden.

De nieuwe verkeerssituatie levert regelmatig gevaarlijke situaties op volgens omwonenden, die zeggen dat er vaker ongevallen met blikschade plaats vinden. Het verkeer op de drukke doorgaande weg tussen Budel (NL) en Hamont Achel (BE) ondervond enige tijd hinder door het ongeval.

Foto: foto Hammie