Verbinding Sterksel naar Kloostervelden afgesloten

STERKSEL – De route van Sterksel naar Kloostervelden (en andersom) via de langzaam verkeerverbinding Ten Brakeweg en de Sparrenlaan is tijdelijk afgesloten. Dit met goede redenen.

Op nadrukkelijk verzoekvan bewoners van de Ten Brakeweg die bezorgd zijn voor bouwverkeer dat via het dorp naar Kloostervelden rijdt, is ter hoogte van de kruising Ten Brakeweg/ Sparrenlaan een bouwhek geplaatst (en een rioolbuis gelegd). Fietsers en voetgangers kunnen wel via een “olifantenpaadje” om het bouwhek heen. Het bouwverkeer wordt omgeleid via de Albertlaan en de bouwweg rondom Kloostervelden. Het bouwhek bij deze overgang van Sparrenlaan naar de Ten Brakeweg blijft nog staan zolang er bouwactiviteiten zijn van de vrije kavels aan de Sparrenlaan en wordt daarna vervangen door een paaltje waarna deze route alleen nog als langzaam verkeer route te gebruiken is.

Verderop tussen de bouwweg en Kloostervelden (kruising Berkenlaan/ Sparrenlaan) staat weer een hek. Dit hek dient een ander doel. Sommige cliënten van Kempenhaeghe zien het gevaar niet van het vele bouwverkeer en bouwmaterieel op het terrein.

Om deze redenen zal ook 2016 de directe langzaam verkeerverbinding tussen Sterksel en Kloostervelden niet mogelijk zijn.

Er is wel reen regeling met de aannnemer voor een weekendoplossing: Huybregts Relou zal vanaf heden de looppoort langs de Sparrenlaan bij zorggebouw Z1b elke vrijdag bij einde werk open zetten en maandagochtend bij begin werk weer afsluiten. Hierdoor hebben fietsers en wandelaars een directere route tussen dorp en de wijk Kloostervelden.