Weer een topfilm in ‘t Perron Heeze

HEEZE – Na Intouchables en Bon Dieu verscheen er weer een heerlijke feelgood film die miljoenen bezoekers trekt en die vele prijzen won. Ook deze Franse tophit is in Heeze te zien: La Famille Bélier,op 5 november in ’t Perron.
In het gezin Bélier is iedereen doof, behalve de 16-jarige Paula. Ze is de onmisbare tolk in het dagelijkse leven van haar ouders. Wanneer haar muziekleraar ontdekt dat ze een gouden stem heeft, probeert hij haar over te halen om deel te nemen aan een wedstrijd van Radio France. Dat is voor haar een levensbepalende keuze die haar ver weg zal voeren van haar gezin en die het begin van haar volwassen leven inluidt. We zien hoe Paula worstelt met dit aanbod. Kan zij met een gerust hart vertrekken?

La Famille Bélier is een mooi en ontroerend verhaal met een lichte komische noot. Verfrissend, gedurfd en absoluut de moeite waard. Onze kijk op doven wordt verhelderd; deze familie is zeker niet zielig en de dove leden van het gezin kunnen zich prima in de maatschappij redden.

Dorpshuis ’t Perron te Heeze vertoont de film op donderdag 5 november om 20.00 uur. De entree bedraagt € 4,00 in de voorverkoop en € 5,00 aan de avondkassa.