Actie voor Nepal:filmavond 30 oktober

BUDEL – ria en Jan Nagel organiseren 30 oktober een een filmavond in de aula van het Bravo! College Cranendonck voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Nepal, afgelopen voorjaar. “Omdat wijin 2013 juist dat gebied bezochten, voelden wij ons nauw betrokken bij het verschrikkelijke leed dat daarmee gepaard ging. Vooral onze gids en vriend Flicta hield ons dagenlang in spanning of hij de ramp overleefd had. Hij begeleidde ons toen in en om de hoofdstad Kathmandu en liet ons vele mooie historische gebouwen zien, maar ook de armoede van Nepal.” Aldus jan nagel.

“Een jaar ervoor had Flicta met geld van een sponsor een waterproject gerealiseerd in zijn dorpje. Eindelijk was er in het dorp de mogelijkheid om dichtbij huis water te halen. Het was echter maar van korte duur. Door een modderstroom werd dat helemaal verwoest. In 2014 hebben we een actie ondernomen om dat project weer opnieuw op te pakken. En juist in dit voorjaar was hij daar bezig om het geheel te herstellen. Deze keer was het de aardbeving die het kostbare project verloren deed gaan en nog erger, ook zijn dorpje werd daarbij totaal verwoest.”

Ria en Jan willen graag hulp bieden: ” Het wordt de hoogste tijd om hulp te bieden, want de winter komt eraan en op bijna 3000 meter hoogte is er echt behoefte aan een beter onderkomen.”

30 oktober staat de deur staat vanaf 19.30 voor iedereen open van het Bravo! College Cranendonck, Jan van Schoonvorststraat 1 te Budel. De film begint om 20.00 uur. De entree bedraagt 10 euro en een drankje is er voor iedereen te koop. De opbrengst komt geheel ten goede aan Awaingaon. Als je verhinderd bent kun je ook een bijdrage storten op rekening van J. Nagel Iban: NL66RABO3291872347 t.a.v. Nepal Awaingaon.