Multifunctionele accommodatie in Leende komt dichterbij

LEENDE – De corporaties Wooninc, woCom en Wonen Limburg hebben in overleg met de gemeente en de toekomstige gebruikers een structuurontwerp gemaakt voor een nieuwe multifunctionele accommodatie. Hierinis plaats voor de nieuwe basisschool De Triangel, dagopvang en buitenschoolse opvang door Korein Kinderplein (Kindcentrum) en de Meent (dorpshuis). De grote zaal is geschikt voor gymonderwijs, sport en cultuur. Op de oude plaats van de Meent zijn 5 grondgebonden woningen voor senioren voorzien. Op de open ruimte aan de Schoolstraat komen 26 koopwoningen voor starters.

Op 13 november wordt de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente, de VOF (woningcorporaties: Wonen Limburg, Wooninc. en woCom) en schoolbestuur officieel ondertekend. In deze samenwerkingsovereenkomst is formeel vastgelegd dat we een nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in het centrum van Leende gaan ontwikkelen. Op de locatie van het huidige meentplein.

Hoe de accommodatie eruit gaat zien, wordt samen met Leende en vooral de toekomstige gebruikers bepaald, binnen de vooraf vastgestelde kaders. Dit betekent dat de gemeente de komende maanden intensief in overleg gaat met de architect en diverse groepen mensen, namelijk de omwonenden, toekomstige gebruikers en de dorpsraad.

Daarnaast is projectleider Liesbeth Ponsen van de gemeente op korte termijn één dagdeel in de week in De Meent werkzaam. Hierdoor is het altijd mogelijk om de projectleider ter plaatse te spreken. Uiteraard gaat de gemeente ook informatiemarkten organiseren waar alle inwoners welkom zijn.