Boeken in het digitale tijdperk!

HEEZe – Woensdag 21 oktober jl. hield Arjan de Koning voor een aandachtig gehoor een boeiend interactief verhaal over boeken in het digitale tijdperk.

Vrienden van de Bieb Heeze hadden hem hiervooruitgenodigd in Dorpshuis ’t Perron in Heeze. Deze ondernemer en directeur van de Paradigit-Groep heeft vorig jaar de Eindhovense boekhandel Van Pierre gered van de ondergang. Nu alweer een jaar verder, blijkt de doorstart van dit bedrijf succesvol. Hij vertelde vol enthousiasme over ondernemerschap, waarbij verandering je creativiteit aanspreekt en nieuwe kansen biedt.

Volgens Arjan de Koning zal het papieren boek zeker niet verdwijnen. De ‘look en feel’ hiervan zal veel mensen blijven aanspreken. Zowel e-reader als het papieren boek zullen elk hun eigen toepassing vinden. Ook pleitte hij voor een bibliotheek in het dorpshuis van kleine kernen, als onderdeel van een levendige community.

De snelheid van de ontwikkelingen in het digitale tijdperk, het educatieve gebruik van moderne media in het onderwijs kwamen natuurlijk ook aan de orde en daarmee ook zijn visie op de toekomst. Kortom een inspirerende avond voor de aanwezigen maar ook voor de spreker zelf, zoals hij aangaf.

Kijk ook eens op de website van www.vriendenvandebiebheeze.nl