Doek valt voor zomer van Mares Live

MAARHEEZE – Na een fantastische 3e editie van de Zomer van Mares LIVE 2015! valt helaas het doek voor dit evenement.
Na de laatste editie hebben we de PLUS- maar ook zeker de MINpunten geëvalueerd willenwe het volgende met jullie delen.

PLUSpunten zijn er in overvloed zoals u heeft gemerkt was het een geslaagde editie en zag het er tot op in de puntjes verzorgd en goed uit. De beleving van het evenement was dan ook een belangrijk punt bij de editie van 2015, dit heeft in de decoratie tot voldoende uiting geleid. Mede door de club enthousiaste sponsoren en een groep van circa 60 vrijwilligers is het dan ook gelukt om voor de bezoekers een super evenement neer te zetten.

Helaas zijn er ook altijd MINpunten en voor dit jaar is het minpunt ook meteen een breekpunt gebleken. Na een verlies tijdens de eerste editie van de Zomer van Mares LIVE. Hebben we elkaar aangekeken en hebben we gekeken waar het mis ging en wat anders zou moeten voor een komende editie. Helaas hebben we op het weer geen invloed maar bleek dit ook tijdens de 2e editie een groot probleem te zijn. Nadat de eerste opbouwwerkzaamheden waren afgemaakt hebben we last minute moeten besluiten dat er een gigantische overkapping moest komen. Een tent was voor ons niet ter spraken zeker niet omdat we juist de uitstraling van een open air evenement wilden behouden.

Nadat we kritisch hadden gekeken naar de programmering hadden we tijdens de 2e editie wat minder grote artiesten geboekt waardoor we de begroting sluitend konden krijgen. De 2e editie werd dan ook positief afgesloten. Niet met een winst maar in ieder geval niet met verlies. Dit gaf ons een stuk meer hoop om door te zetten naar een 3e editie. We waren ons er van bewust dat het er op of er onder zou worden. Het werven va sponsoren ging ons moeilijker af gezien er in de omgeving meerdere evenementen voor dit jaar gepland stonden. Maar we wisten onze begroting daarop aan te passen en alles leek ons goed te gaan. We kregen uit vele hoeken hulp in natura en zelfs de weergoden zouden ons goed gezind zijn. 25 graden gaven de vooruitzichten aan. Niks stond ons meer in de weg. Een divers programma voor een grote groep mensen zou de oplossing zijn, zonder al te veel gekke ideeën leek ons een DJ podium een ware oplossing.
En ja hoor 22 augustus 2015 was het dan zover, de zon scheen en het terrein ging open. Honderden pappa’s en mamma’s met kinderen kwamen het terrein op en ruim 400 bezoekers waren getuigen van een kindermiddag met veel vertier.
Dit zou gedurende de avond oplopen tot zo’n 1550 bezoekers, het weer bleef zacht met warme temperaturen dus ook de tapkraan leek ons te gaan lopen.

Helaas leek een droom als een kaars te doven na een zeer tegenvallende omzet en dit was diep in de nacht dan ook duidelijk. Zondagavond zaten we dan in de regen met een bittere nasmaak en zonder er al te veel over na te denken leek het ons ergens al wel duidelijk “Maarheeze is geen dorp wat een evenement als de Zomer van Mares LIVE draagt”.
Langs deze weg willen we u als bezoeker, een club meedenkende sponsoren en een groep enthousiaste vrijwilligers bedanken voor de steun dit-, en eerdere jaren. We vonden het super om te doen voor ONS dorpje maar helaas mocht het niet zo zijn.

Wat precies de toekomst zal brengen weten we nog niet maar na 3 jaar bloed, zweet en tranen voor dit evenement gunnen we ons nu even de rust om alles op een rijtje te krijgen. Wie weet komt er nog een vervolg maar voor nu zullen we na hoofdstuk 3 van de Zomer van Mares LIVE het boek even op de zolder parkeren.

Met muzikale groet,
Roel Waals & Richard de Vries
Organisatie “de Zomer van Mares LIVE”