Tonpraotersavond Maarheeze groot succes

MAARHEEZE – Op zaterdag 24 oktober stonden 5 tonpraters op het podium van de Smeltkroes. Zij lieten de uitverkochte zaal bulderen van het lachen. In combinatie met de aanstekelijke muziek van PIAS werdhet een groot feest dat tot in de kleine uurtjes duurde. De zaal was uitverkocht en had er duidelijk zin in. Dat merkten de tonpraters ook. Ze hadden weinig moeite om lachsalvo’s te veroorzaken.

Rob van Elst
Een avond openen is altijd lastig. Rob van Elst heeft echter vaker met dat bijltje gehakt. Al na de eerste zinnen lag de zaal dubbel van het lachen om de grappen van gynaecoloog Dik. Het was dan ook geen zware bevalling voor deze kanjer van een tonprater.

Berry Knapen
Berry Knapen gaf als eigenaar van camping Zeezicht de zaal geen kans om even bij te komen. Zijn manier van vertellen werkt altijd. Zeker in Maarheeze. Of zoals Berry achteraf zelf zei: “Je moet uitkijken dat je niet lui wordt, zo makkelijk gaat het hier!”. Een groot compliment voor het Maarheezer publiek, dat door alle tonpraters wordt geroemd.

Andy Marcelissen
Andy Marcelissen heeft een andere stijl dan zijn voorgangers, maar ook zijn buut sloeg geweldig aan. Als sprookjesverteller reeg hij de grootste flauwekul aan elkaar. Of je wilde of niet, je werd al snel net zo melig als hij. En passant maakte hij nog wat reclame voor zijn nieuwe boek. En dat werkte: hij had het druk in de pauze!

Hans Eijkemans
Na de pauze was het de beurt aan Hans Eijkemans. Als Hannes d’n honderjarige vertelde hij over de belevenissen van de afgelopen eeuw. Wellicht waren zijn grappen wat oud, maar zeker voldoende om het publiek voor zich te winnen.

Boy Jansen
Hoewel hij pas 2 1/2 jaar bezig is, liet Boy Jansen zien echt niet onder te doen voor de oudgedienden voor hem. Als Prinses Beatrix had hij niet alleen een prima buut, ook zijn interactie met publiek en muziekgroep sloeg goed aan. Hij sloot de avond op geweldige wijze af.

PIAS
Na afloop speelde PIAS nog een set van hun fantastische muziek. Zij zorgden er mede voor dat het nog lang gezellig bleef in de Smeltkroes!