Expositie Gerna Scheepens en Marieke Derks

MAARHEEZE – Van 13 november tot 16 december 2015 exposeert Gerna Scheepens met schilderijen en Marieke Derks met bronzen beelden, in de “Smeltkroes” te Maarheeze.

Gerna Scheepens is geboren en getogenin Tilburg maar woont en werkt sinds 1984 in Goirle. Een aantal jaren geleden sloot zij de klassieke tekenopleiding Hogere Graad aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (B) af met een eervolle vermelding. Ze is zeer succesvol in haar landschappen die zowel qua techniek en uitstraling als qua ongebruikelijk formaat
opvallen. Haar andere, wat kleurrijker werk heeft vaak een humoristische inslag. Het merendeel van haar werk isfiguratief. Ze vindt vakmanschap, originaliteit en kwaliteit erg belangrijk wat zowel aan haar werk als in de afwerking te zien is.

Marieke Derx haar voorkeur ging tijdens de opleiding tot handenarbeid docente naar plastische materialen. De combinatie van het creatieve- en ambachtelijke proces is een uitdaging die bij brons en kunsthars sterk naar voren komt, en die Marieke erg aanspreekt. Een gedeelte van de bronzen beelden zijn figuratief, een ander gedeelte bestaat uit beelden
waarbij de figuratie abstracter is. De herkenning komt dan niet tot uiting door de gerealiseerde vormgeving maar door de eigenschappen of emoties die het beeld uitstraalt.

De officiële openingstijden van “de Smeltkroes” zijn:
Op werkdagen : van 14.00 tot 22.00 uur
Op zaterdag : van 14.00 tot 18.00 uur
Op zondag : van 12.00 tot 14.00 uur
Wenst u in het weekend te komen kijken adviseren wij vooraf te bellen naar 04 95 59 32 19.