Landschapswandeling Herbertusbossen met IVN Geldrop

GELDROP – Een wandeling door de Herbertusbossen in Heeze met natuurgidsen van IVN Geldrop vindt plaats op 24 november. De start is om 13.30 uur aan het einde van de Boschlaan, bij huisnummer 22. Carpoolersvertrekken om 13 uur bij Kasteel Geldrop. Deelname is gratis.

De doorstapwandeling van IVN Geldrop op de laatste dinsdag van de maand vindt op 24 november plaats rondom Kasteel Heeze, in een afwisselend gebied van weilanden en bossen met veel boomsoorten en paddenstoelen. De aandacht gaat vooral uit naar landschappelijke kenmerken en waarden. Onderweg vertellen de natuurgidsen enkele keren interessante wetenswaardigheden. Deelname aan de 3 uur durende wandeling (zonder honden) staat voor ieder vrij. Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door. Om 13.30 is de start aan het einde van de Boschlaan in Heeze. Carpoolers vertrekken om 13 uur vanaf de parkeerplaats bij kasteel Geldrop, aan de Helze. Benzinekosten worden gedeeld.

Waterdichte schoenen zijn aanbevolen want sommige delen kunnen nat zijn. Deelname aan de wandeling is gratis. Voor verdere inlichtingen: Lucy van den Berg, tel. 040 285 7086, of Mariet Vissers, 285 6622. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.