Jubileumprogrammam Lindse Bloas bekend

LEENDE – In mei 1961 is Carnavalsvereniging De Lindse Blaos opgericht. Dat is in 2016 5 x 11 jaar = 55 jaar geleden. De Lindse Blaos grijpt dit carnavaleske jubileum aan om groots uit te pakken in hetweekend van 20, 21 en 22 mei 2016. Net als bij het grandioze jubileumweekend van het 44-jarig jubileum zal er op het Evenemententerrein De Breedvennen een grote feesttent worden geplaatst.

Tijdens de jaarvergadering presenteerde de voorzitter van de jubileumcommissie, Jan-Willem Reiling, het definitieve jubileumprogramma.

Vrijdagavond 20 mei wordt er gestart met een heuse pub-quiz, waarin ook vragen over Leende, Leenderstrijp en carnaval in Blaosdonk aan de orde komen. Op zaterdag 21 mei is er een jubileum-carnavalsmis, die wordt voorgegaan door Pastoor Van Meijl, met lezingen, teksten en liederen uit de voorbije 22 Carnavalsmissen. Na deze H. Mis wordt een gezamenlijke toast uitgebracht op 55 jaar carnaval in Blaosdonk en zijn er enkele officiële plichtplegingen, waarna het programma tot in de kleine uurtjes wordt voortgezet met een leuke en verrassende band met muziek voor alle leeftijden.
Op zondag 22 mei start het programma met een katerontbijt voor ex-prinsen en ex-prinsessen, oud-leden van de Raad van Elf en de huidige leden van de Raad van Elf. Het jubileumweekend wordt afgesloten met een gezellige, carnavaleske familiemiddag op zondagmiddag 22 mei.

Het jubileumweekeind wordt een weekend wat geen enkele Blaozer en Blaozerin mag missen!