Musical Wieërt 601 met Budelse Birgitte Barlot!

BUDEL – Ongeveer een jaar geleden trok Liesbeth van der Kruijs de stoute schoenen aan en deed auditie voor een rol in een échte Wieërtse musical. Dat de teksten helemaal in het Weerter dialect zoudenzijn, was voor haar als Bulander geen probleem. Bij haar vast koor: Vocaal Ensemble Genti, zingt men immers in alle talen van de wereld! Wieërt 601 staat borg voor een kwalitatieve hoogstaande en moderne musical. De productie geeft een heel eigen kijk op de geschiedenis van Oeës Wieërt en wi-j ’t allemaol zoeë gekaome és. Dit allemaal met een grote knipoog!

De vreugde was groot toen Liesbeth de rol van Birgitte Barlot werd toebedeeld! Een rol waarin zij als ‘liefje’ van Napoleon én zijn dienstplichtigen, zorgt voor de nodige troost. Met een prachtige solo in de stijl van Ella Fitzgerald laat ze menig mannenhart kloppen!

Dat ze naast acteren en zingen ook nog op meer fronten inzetbaar is, blijkt wel uit de aankleding van de foyer in het Munttheater. Ze was als coördinator samen met Anita Dierx en Truus Smeets, verantwoordelijk voor de aankleding. Bij binnenkomst waant men zich in een stukje hemel op aarde!

Op de vraag wat het volgende project van Liesbeth gaat worden zegt ze dat ze een rol in de komende Budelse musical Junt ambieert. Er staan nog 3 (van de 6) uitvoeringen op het programma: 12-13-14 november. Voor de laatste kaartjes zie www.muntheater.nl.