Van Asten Group Sterksel wint publieksprijs Innovatieprijzen

HELMOND/STERKSEL – Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter van de Rabobank, en Herman Wijffels reikten donderdag de Herman Wijffels Innovatieprijs 2015 uit tijdens het Herman Wijffels Innovatie Event op de Automotive Campus in Helmond.
Met ruim een derde van de stemmen won de Van Asten Group uit Sterksel de Publieksprijs voor hun ‘Yakult voor varkens’.  Door het varkensvoer te fermenteren kan het varken het voer beter verteren en worden de darmen van de varkens gezonder. Innovatief is vooral de toepassing van de juiste combinatie van bacteriecultuur, installatie en hygiëne. Gefermenteerd varkensvoer is beter voor de gezondheid van de varkens: met significant minder voerverbruik en dus minder mest, minder medicijnen en een varken met een echte roze kleur.
Sinds 2002 reikt de Rabobank de innovatieprijs jaarlijks uit in diverse categorieën. De inzendingen worden beoordeeld op innovatief vermogen, maatschappelijke impact, duurzaamheid, klantfocus en rentabiliteit.
Daarnaast is er de Publieksprijs (5000 euro), toegekend op basis van stemmen via internet, waarbij publiek kan aangeven van welke innovatie zij de meeste maatschappelijke en duurzame impact verwachten.
De reguliere prijzen gingen naar Een nabroedhouder, een recycletechniek voor PET en een zorgrobot. One2Born, Ioniqa en de LEA wonnen elk 30.000 euro die ze kunnen gebruiken om hun innovatie door te ontwikkelen.