Centrumplan Leende komt dichterbij

LEENDE – Afgelopen vrijdag 13 november is de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente, de woningcorporaties (VOF: Wonen Limburg, Wooninc. en woCom) en schoolbestuur officieel ondertekend. In deze samenwerkingsovereenkomst is formeel vastgelegd dat ze  gezamelijk een nieuwe multifunctionele accommodatie (mfa) in het centrum van Leende gaan ontwikkelen.
De multifunctionele accommodatie komt op de hoek van de Kerkstraat en de Dorpstraat (parkeerterrein, oude Schammertlocatie en voormalige gemeentehuis). In dit gebouw is plaats voor basisschool De Triangel, een kindcentrum van Korein Kinderplein en dorpshuis De Meent. 
Samen met Leende 

Hoe de multifunctionele accommodatie eruit gaat zien, wordt samen met de gebruikers bepaald binnen de vastgestelde uitgangspunten en de ruimtelijke studie van architectenbureau De Loods. De gemeente gaat hiervoor de komende maanden intensief in overleg met omwonenden, toekomstige gebruikers en de dorpsraad. Daarnaast organiseert zij informatiemarkten waar alle inwoners welkom zijn.
Planning 
Naar verwachting ligt er in februari 2016 een voorontwerp bestemmingsplan, inclusief onderzoeken op het gebied van verkeer/parkeren, archeologie, bodem, geluid, flora- en fauna, luchtkwaliteit en externe veiligheid. Het voorontwerp van de nieuwe accommodatie is dan ook klaar.
Nieuwsbrief 
Inwoners van Leende die graag op de hoogte willen blijven kunnen dat doen via de nieuwsbrief Centrumplan Leende.
U kunt zich aanmelden voor deze nieuwsbrief via www.heeze-leende.nl/nieuwsbriefleende.