Heeze-Leende stemt massaal voor verbreding snelweg A2!

HEEZE-LEENDE – Inwoners van Heeze-Leende zijn het beu om iedere ochtend in de file te staan? Zij vinden een goede ontsluiting van Limburg en Brabant van belang! Massaal wordt het burgerinitiatief om handtekeningen te verzamelen voor een bredere snelweg A2 omarmd. Op maandag 23 november gaan vele initiatiefnemers, samen met diverse bestuurders naar den Haag om meer dan 9.500 handtekeningen aan te bieden.
De verbreding van de A2 zou ook voor Heeze-Leende veel minder sluipverkeer tot gevolg hebben. De handtekeningen actie loopt al enige tijd als burgerinitiatief. Om iedereen in de gelegenheid te stellen zijn handtekening te kunnen zetten, hebben de wethouders van Cranendonck, Heeze-Leende en Nederweert enige tijd geleden besloten dat deze gemeenten de petitie actief gaan promoten. “Wij zijn constant bezig om het verkeersinfarct op de A2 onder de aandacht te brengen. Dit heeft recent geresulteerd in een toezegging van de minister om een MIRT-onderzoek te starten (prioriteiten-onderzoek, onderzoek van nut en noodzaak) naar het verbeteren van de verbinding tussen Weert- Noord en Brabant. De handtekeningen helpen ons enorm om het belang daarvan te onderstrepen”, aldus wethouder Wilma van der Rijt.
Op negen locaties in Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp liggen rode ordners, waarin mensen hun handtekening kunnen zetten. Inmiddels zijn meer dan 9.500 handtekeningen verzameld. Op maandag 23 november gaan vele initiatiefnemers, samen met diverse bestuurders naar den Haag om de handtekeningen aan te bieden aan de Minister van Infrastructuur en Milieu en aan de Tweede Kamer.
Petitie tekenen
Dit kan via www.petities.nl onder “verbreding A2”, of via de rode ordners die liggen in dorpshuis ’t Perron en in het gemeentehuis te Heeze. Bij de huisarts, café Roothans, supermarkt Plus, Zorgcoöperatie Graag Gedaan te Leende. In de buurtwinkel coöperatie St Jan in Leenderstrijp. En in dorpshuis Valentijn en in dorpswinkel Attent te Sterksel.
Teken vóór vrijdag 20 november de petitie om de A2 tussen Weert-Eindhoven te verbreden!