Sinterklaas in ambulance naar Sterksel

STERKSEL –  Een bijzondere aankomst, zo kun je het arriveren van Sint Nicolaas het afgelopen weekend in Sterksel wel noemen.
De ziekenauto van Kempenhaeghe werd ingeschakeld om de Sint naar de aankomstplaats bij de Koningslinde aan de Laathof te brengen. Volautomatisch werd de brancard, waarop de Sint lag, naar buitengeschoven……
Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor burgemeester Verhoeven en wethouder Moons, die de Sint namens de gemeente welkom heetten, was dit een complete verrassing. Een bezorgde pastoor Van Meijl boog zich over de Sint (zie foto). Vergezeld van Muziekvereniging De Heerlijkheid vertrok de stoet richting Dorpshuis Valentijn. Als bij wonder kon Sint bij de  aankomst bij Dorpshuis Valentijn, weliswaar met enige hulp, zelf weer staan en een beetje lopen. ‘Zou Sterksel nu een bedevaartsoord worden en zou het aan de gebeden van pastoor Van Meijl liggen, dat ik nu weer kan lopen?’ vroeg Sinterklaas zich af.
In een volle, prachtig versierde zaal (met dank aan CV De Ossedrijvers) was het in het dorpshuis een gezellige boel, zoals we inmiddels gewend zijn.
Na een welkomstwoord van burgemeester Verhoeven werd er blokfluit gespeeld en onder begeleiding van Mark de Louw en de zwarte pieten werd er  gezongen en gedanst. Ook de kersverse Prinses Angelique II van De Ossedrijvers was aanwezig. Daarna volgde de receptie, waarbij volop de gelegenheid werd geboden om met Sinterklaas op de foto te gaan.
Het wordt steeds drukker bij de ontvangst van Sinterklaas op Sterksel. Aan kinderen t/m groep acht werden 135 snoepzakken uitgedeeld en dit jaar had Sint Nicolaas nog een extra cadeautje meegebracht: een mooie puzzel of kwartetspel.
 
Foto: Sterksel.nu