Tweede bijeenkomst urgentiegebied Sterksel Oost op 30 november

HEEZE-LEENDE – De gemeente nodigt  inwoners van Sterksel en agrarische ondernemers uit voor een tweede bijeenkomst voor het urgentiegebied Sterksel Oost. De tweede bijeenkomst is op 30 november 2015 vanaf 19.30 uur in de raadszaal in het gemeentehuis.
Op 15 juli 2015 organiseerde de gemeente een startbijeenkomst voor bewoners van de Averbodeweg en de agrarische ondernemers in het urgentiegebied Sterksel Oost (Peelven, Turfven, Ronde Bleek, Stoeiing en Pandijk). De opkomst was hoog. Tijdens de bijeenkomst zijn de aanwezigen verdeeld in drie groepen. De opdracht voor de drie groepen was: beschrijf het probleem en geef aan welke oplossingen er zijn. Het resultaat is samengevat in de notitie ‘Notitie urgentiegebied Sterksel Oost’.
Waarom niet alleen inwoners van de Averbodeweg en de agrarische ondernemers in het urgentiegebied Sterksel Oost? Uit de notitie ‘Notitie urgentiegebied Sterksel Oost’ komt naar voren dat de oplossing van het probleem, verkeersoverlast in de Averbodeweg, bestaat uit het aanleggen van nieuwe infrastructuur of het opwaarderen van bestaande infrastructuur.

Agenda

De agenda voor de bijeenkomst is als volgt:

  • Bespreking ‘Notitie urgentiegebied Oost’.
  • Staat in de notitie alles wat is besproken? Zijn er nog aanvullingen?
  • Doel en opzet van het verbeterplan: het doel van het vaststellen van een urgentiegebied is om te komen tot een gedragen verbeterplan. Uit het verbeterplan moet de Provincie kunnen opmaken dat het verbeterplan via overleg met betrokkenen tot stand is gekomen (draagvlak voor de oplossing). Welke informatie komt te staan in het verbeterplan?
  • Vervolg van het traject. Wie gaat het verbeterplan opstellen? Hoe gaat de besluitvorming?

Wilt u meedenken of meehelpen? dan bent u van harte welkom op 30 november om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.