Bijna enorme stunt in beker voor Dames FCC Cranendonck

SOERENDONK – In de 1/8 finales van het bekertoernooi kwam 1e klasser DAW uit Schaijk op bezoek in Cranendonck. Op voorhand dus een bijna onmogelijke opgave voor de dames, die zelf dit seizoen voor het eerst in de historie in de 2e klasse acteren, om door te dringen tot de kwartfinales. De wedstrijd werd dan ook geheel onbevangen ingegaan. Met veel strijd en een prima organisatie voelde FCC dat ze niet onder deden voor DAW. En geheel onverwacht namen de Dames zelfs brutaal de leiding. Irina schoot een vrije trap onhoudbaar en schitterend in de kruising. Gesterkt door deze voorsprong groeide het team in de wedstrijd. DAW probeerde het voornamelijk met lange ballen, maar deze werden redelijk makkelijk onschadelijk gemaakt door de verdediging van FCC die goed stond.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. FC Cranendonck werd wel steeds meer achteruit gedrongen, mede doordat het hard werken was op het zware veld en de krachten wegvloeiden. Nadat er eerst nog een goede kans op de lat uiteenspatte viel een kwartier voor tijd viel dan toch de gelijkmaker na een aanval over de rechterkant. Rian was kansloos op een prima schot in de lange hoek. De dames moesten nu alle zeilen bijzetten om het gelijkspel toch over de streep te trekken. Verse krachten Inge, Daphne en Very werden nog binnen de lijnen gebracht en het resultaat was ernaar! Er stond een mooie 1-1 eindstand op het bord en het lijstje met penaltynemers lag al klaar.

De scheidsrechter besloot echter anders (achteraf bleek onterecht) en gaf het sein om eerst 2x een kwartier te verlengen. De pijp was redelijk leeg en veel dames liepen op hun laatste benen. Er was dan ook pas net afgetrapt toen DAW een penalty kreeg die resoluut werd benut. FCC had weinig energie meer om iets te forceren maar opgeven was geen optie. Op karakter hielden ze deze stand vast en zoals de trainer altijd zegt, er komen altijd nog kansjes op de gelijkmaker. In de extra tijd van de verlenging kreeg FCC nog een corner die kort werd genomen op Mandy. Haar perfecte voorzet leek bij de tweede paal ineens in het doel te verdwijnen, maar Karin maakte aan alle onzekerheid een einde door de bal tegen de touwen te jagen, 2-2! Het werden dus alsnog penalty’s om te beslissen welke ploeg doorging naar de kwartfinales.

Beide ploegen misten 1x in de reguliere reeks waarna de beslissing pas viel na de 6e penalty die door FCC jammerlijk werd naast geschoten. Een beetje een anticlimax maar de thuisploeg mag trots zijn op het prima spel en dito resultaat. Ze waren er heel dichtbij maar moesten uiteindelijk toch hun meerderen erkennen in de ploeg uit Schaijk.

Volgende week wacht voor het elftal de uitwedstrijd tegen Gemert en ook het zevental speelt een uitwedstrijd tegen koploper Venhorst.