Zurrik dá maken we samen, maar hoe?

SOERENDONK – Hoe betrek je mensen die zorg nodig hebben bij activiteiten in het dorp. Dat bespreekt Dorpsraad Zurrik woensdag 25 november in een openbare vergadering met inwoners en clubvertegenwoordigers. 

“Zurrik dá maken we samen” is het logo van stichting Dorpsraad Zurrik. Er zijn ook veel activiteiten in ons dorp die alleen door samenwerking tot stand komen en waarvan een groot aantal (meestal actieve) inwoners kan genieten. Door de nieuwe wetgeving op het gebied van zorg is het noodzakelijk dat we ons –ook in Zurrik- gaan afvragen hoe wij als inwoners er voor kunnen gaan zorgen dat ons dorp ook voor de wat minder actieve, zorgbehoeftige dorpsgenoten “het leukste gat van Nederland” blijft, schrijft de dorpsraad op haar website.

Tijdens de maandelijkse vergadering van stichting Dorpsraad Zurrik op woensdag 25 november willen ze o.a. aandacht besteden aan dit onderwerp. Nadrukkelijk vraagt de Dorpsraad aan de besturen van buurtverenigingen en alle andere verenigingen van Zurrik om aanwezig te zijn zodat men met zoveel mogelijk betrokken inwoners ideeën kunnen bespreken. De raad hoopt dat ook heel veel andere inwoners van Zurrik aanwezig zullen zijn om te vertellen hoe zij denken over bovenstaand en andere te bespreken onderwerpen, zoals waar de beste speelplekken kunnen komen en wat de financiële kaders zijn voor het openhouden van de kerk.

Iedereen die is geïnteresseerd in haar of zijn leefomgeving en wil mee praten is van harte welkom vanaf 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur in gemeenschapshuis Den Donck aan de van Schaiklaan 1 te Soerendonk.