Grondverkoop Baronie van Cranendonck aan banden

CRANENDONCK – Zonder instemming van de gemeenteraad mag grond binnen de Baronie van Cranendonck niet worden verkocht. Daarover was de gemeenteraad het dinsdagavond eens.

Patrick Beerten vond het niet wenselijk dat alle grond die eigendom is van de gemeente en binnen het gebied van de Baronie liggen, verkocht kan worden. Janneke van Happen van het CDA was het hiermee eens.

Hoewel er geen harde afspraken zijn gemaakt wil de wethouder wel kwijt dat er een zevental initiatiefnemers zijn die belangstelling hebben om iets met de grond rond het kasteeltje te ondernemen.

De raad geeft aan dat er weer moet worden uitgegaan van de kaders die in 2012 zijn vastgesteld. Gezamenlijk is afgesproken dat de rust binnen het gebied gewaarborgd moet blijven, dat de ‘Brink’ niet belast mag worden, dat er parkeerplaatsen in het groen moeten komen en dat de van Schoonvorstlaan zijn open karakter behoudt.

Sjaak den Breejen van de VVD was verheugd over de inbreng van organisaties en burgers bij het totstandkomen van de kaders. Frits van der Wiel van de PvdA  hoopt dat er een eind komt aan de ‘vieze smaak’ die het project Hof van Cranendonck heeft achtergelaten.