Buurtplatform Dorplein Uniek

BUDEL-DORPLEIN – Op maandag 7 december om 20 uur is er in De Schakel weer de maandelijkse vergadering van Buurtplatform Dorplein Uniek.

Op deze vergadering zal Wethouder Kuppens aanwezig zijn. Tijdens deze vergadering zal aan Wethouder Kuppens gevraagd worden wat de stand van zaken is omtrent het DIC, glasvezel, burgerparticipatie en de toekomst visie van de Buurtplatforms. De punten die aan de orde komen zijn: de haven: gaan ze in december dan beginnen met het plaatsen van de damwanden? Een ander punt is de natuurlijke speelplek in Budel Dorplein. Wat er nu gaat gebeuren is ter plekken de plaats bekijken en eventueel een beslissing nemen.

Komt er nog zicht omtrent glasvezel in de rest van de gemeente Cranendonck? Er is op dit moment een nieuwe techniek in ontwikkeling, kunnen wij hier misschien gebruik van gaan maken? Burgerparticipatie staat hoog in het vaandel bij de gemeente, hoe gaan en kunnen wij hier mee omgaan? De toekomstvisie staat ook weer op de lijst van de gemeente om dit weer op te pakken. Het Buurtplatform heeft de start gemaakt voor energiebesparende maatregelen, samen staan we sterk. Door samen te werken kan er flinke kortingen worden bedongen. Diegenen die niet aanwezig zijn geweest op de info avond, kunnen zich als nog aanmelden op deze avond voor de info en eventueel mee gaan doen om energie te besparen. WMO: De plannen zijn gerealiseerd. Nu de opening nog, deze zal plaats vinden op 12 december.

U kunt ook al na gaan denken of u zich in wil zetten als vrijwilliger in de huiskamer. U kunt voor info altijd terecht bij de leden van de WMO commissie maar ook bij de leden van het Platform kunt u voor vele vragen terecht. Op de eerste zaterdag van de maand is er weer het Repair Café, dat is dan op 5 december.