NL Alert controlebericht

REGIO – Maandag 7 december, stuurt de overheid een NL Alert controlebericht. Hiermee kan iedereen controleren of zijn of haar smartphone juist is ingesteld.
Het NL Alert controlebericht wordt maandag rond 12:00 uur in heel Nederland verstuurd. Met dit controlebericht kun je checken of je mobiele telefoon juist is ingesteld om NL Alert-berichten te ontvangen. Met NL Alert informeert de overheid de Nederlandse bevolking over noodsituaties. Denk hierbij aan informatie over branden, noodweer, een overstroming of het onschadelijk maken van een opgegraven bom. NL Alert is al tientallen keren door de overheid ingezet om de Nederlandse bevolking te informeren.
Het NL Alert wordt verzonden over het 2G-, 3G- en 4G-netwerk van KPN, T-Mobile en Vodafone. Vanaf begin volgend jaar wordt het voor de overheid mogelijk om ook het 4G-netwerk van Tele2 te gebruiken om NL Alert-berichten te versturen. NL Alert maakt gebruik van het zogeheten cell broadcast, wat betekent dat de dienst altijd werkt. Sms-berichten worden niet ingezet, omdat dit voor problemen kan zorgen wanneer het mobiele netwerk is overbelast.