Volop ontwikkelingsmogelijkheden terrein voormalig Nassau-Dietz Kazerne

CRANENDONCK – De gemeente Cranendonck is bezig met de ontwikkeling van een visie voor het terrein van de voormalige Nassau-Dietz Kazerne. Hierover heeft de gemeente in oktober een eerste bijeenkomst gehouden. Eind november heeft het COA bekend gemaakt dat zij graag op een deel van het terrein langdurige asielopvang wil realiseren. In februari 2016 valt hierover een besluit. Denk en praat mee over beide ontwikkelingen!

De gemeente Cranendonck houdt in totaal drie informatiemarkten. Het college van B&W nodigt u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Zo kunt u met elkaar, het college, het COA, raadsleden èn medewerkers van de gemeente in gesprek gaan over de invulling van het totale gebied en de (eventuele) rol van het COA hierbij.

De markten worden gehouden op:

  • Maandag 14 december, 17.00 – 19.00 uur – gemeenschapshuis De Schakel in Budel-Dorplein
  • Donderdag 17 december, 17.00 – 19.00 uur – gemeentehuis Cranendonck in Budel
  • Maandag 21 december, 17.00 – 19.00 uur – gemeenschapshuis De Smeltkroes in Maarheeze

 

Gebiedsvisie
Tijdens een eerste bijeenkomst in oktober, is er door inwoners volop meegedacht over mogelijkheden voor de invulling van het terrein. Daarnaast zijn er toen tal van vragen gesteld. We koppelen op de informatiemarkt graag aan u terug wat er met deze ideeën en vragen tot nu toe is gedaan. COA Daarnaast zal het verzoek van het COA ook een plek krijgen tijdens de informatiemarkt. Wij kunnen ons voorstellen dat een eventuele langdurige asielopvang vragen oproept. Wat betekent dit bijvoorbeeld voor de gemeenschap, de werkgelegenheid of de veiligheid? Daarom zijn vertegenwoordigers van het COA en enkele samenwerkingspartners ook aanwezig.

De gemeente verwelkomt u graag tijdens één van de markten!