BUDEL. Donderdag was er weer een informatieavond over de toekomst van van de Nassau Dietz Kazerne in Budel.  Daarnaast had de Gemeente het doel om inwoners en andere belangstellende te informeren over het Asielzoekerscentrum en het verzoek van het COA  om het kazerneterrein te kopen om er een langdurig c.q. permanent Asielzoekerscentra te kunnen vestigen.

Bij de vorige infomarkt waren er slechts een handje vol mensen, dit keer was de opkomst iets hoger maar meer dan een 50 tal bezoekers zijn er niet geweest. De 3e info markt is aanstaande maandag in Maarheeze.

Tijdens de informatie avonden zijn er stands van onder meer COA, Vluchtelingenwerk, Gemeente, Trigion Beveiliging. Tevens was het College van B&W aanwezig, een groot gedeelte van de Gemeenteraad, locatie managers van het AZC, wijkagenten van de politie, maar ook leden van de motorcross vereniging die graag een gedeelte van het terrein zouden willen gebruiken.

Donderdagavond was er ook een studente van de Universiteit van Wageningen aanwezig, dit voor afstudeerscriptie over de komst van vluchtelingen in Cranendonck.  Men kon ook terecht bij een stand met medewerkers van de Gemeente ten aanzien van gebiedsontwikkeling om daar hen ideeën kenbaar te maken  wat er met het kazerneterrein gedaan zou kunnen worden.

Geen ongeregeldheden zoals in bijv. Geldermalsen maar een gemoedelijke bijeenkomst met een zeer magere opkomst. 

Foto: Foto Hammie