Volksdansvereniging Maroesjka start rolstoelvolksdansgroep

HEEZE – In Heeze is ’t Perron die uitstekend geschikt is voor rolstoeldansen. Volksdansvereniging Maroesjka vermoedt dat er hier voldoende behoefte en animo is om met een rolstoelvolksdansgroep te starten.
Als experiment wordt er een 12 weekse cursus aangeboden. Op dinsdag 26 januari, zal er een gratis kennismaking les zijn. Na carnaval zal het dan wekelijks doorgaan, alleen onderbroken in de week dat de Heezer Komedie de zaal bezet. Bij voldoende belangstelling zal er na de zomer een vervolg komen. De lessen staan onder leiding van Wilma Buit. Ze zullen plaats vinden elke dinsdag van 14 tot 15 uur.
De lessen zullen, bij voldoende belangstelling beginnen op 16 februari en doorgaan tot 10 mei. De contributie voor deze cursus is €50 pp.
Rolstoeldansen is een recreatieve activiteit voor gehandicapten (en niet gehandicapten) waarbij muziek en beweging een belangrijke rol spelen.
Het is een activiteit voor iedereen die zin heeft om te dansen (onafhankelijk van handicap, soort rolstoel of leeftijd). Sinds 1980 maakt deze activiteit een stormachtige ontwikkeling door. Op diverse plaatsen in de wereld waren ongeveer in dezelfde periode initiatieven op het gebied van rolstoeldansen en rollatordansen. In Nederland werd in 1980 Stichting Rolstoeldansen Nederland opgericht. Deze organisatie startte met het geven van instructeursopleidingen. Hierdoor ontstond een nationaal dansprogramma en een snelle groei van het aantal groepen en dansers.
De eerste les zal een gratis kennismaking les zijn, maar wel graag even van te voren aanmelden bij secretariaat Maroesjka: Max van Hofweegen, MaxvHofweegen@Gmail.com of 040 2263334. De rest van het seizoen kan dus voor €50 pp worden vervolgd. Inlichtingen over rolstoeldansen: bij de rolstoeldansinstructeur Wilma Buit: 040 2264244
E-mail: buitwilma@gmail.com
Er zal worden gekeken of er voldoende animo is om tot mei door te gaan.
 
Foto: Maroesjka