1e en 2e kerstdag: ‘Levende’ Kerststal in Gastel

GASTEL – Overal reizen kerststallen als paddenstoelen uit de grond. Minder vaak zie je Levende Kerststallen. Dit betekent in veel gevallen niet meer dan dat er wat schaapjes worden losgelaten tussen de beelden. In Gastel nemen ze ‘Levende Kerststal’ echter letterlijk, daar is geen beeld te zien. Lammetjes lopen door de stal die gevuld is met figuranten: engeltjes, herders, 3 koningen, Maria, Jozef én een pasgeborene. Om de 15 minuten speelt een nieuwe baby de rol van Jezus. En ook de os en ezel ontbreken niet. “Het is een heleboel werk om alles weer bij elkaar te krijgen. Maar de toeschouwers kijken er graag naar, omdat het toch wat echter dan beelden is” aldus de organisatie. Dit jaar wordt de Levende Kerststal al voor de 24ste keer in Gastel opgebouwd en steeds wordt hij weer iets verfraaid. Dit kan doordat er door de jaren heen een heel netwerk van vrijwilligers is ontstaan. Zij dragen allemaal hun steentje bij voor en/of tijdens de Kerst.

Behalve de ‘levensechte’ stal wordt ook gezorgd voor life muziek. Maar ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. De Levende Kerststal van Gastel is dus zeker de moeite waard om te bezoeken voor jong en oud!

De toegang tot de Levende Kerststal Gastel is gratis. Aangezien de dieren en alle pasgeborene hun rust nodig hebben, is de Levende Kerststal slechts te bezoeken op de 1ste en 2de Kerstdag van 14.00 u tot 17.00 u. in het volledig kerstsfeer versierde gemeenschapshuis “De Schaapskooi”. Bordjes wijzen u de weg.

De organisatie van de Levende Kerststal is in handen van de Lektorengroep Gastel. Zij worden daarbij ondersteund door ca. 40 vrijwilligers.

Op kerstavond 24 december is er om 24.00 uur weer de middernachtmis in de Kerststal.

 

Foto: Kerststal Gastel