Dickensfestijn Maarheeze een groot succes

MAARHEEZE – De Kerkstraat in Maarheeze liep afgelopen zondag vol met mensen van alle rangen en standen. Van keurige dames en heren tot schooiers en straatschoffies. Het Dickensfestijn, georganiseerd door Muziekvereniging De Poort van Brabant, zorgde voor een flinke toeloop van bezoekers, waarvan velen in Dickensstijl gekleed kwamen. De eerste editie van dit typische kerstfestijn in Maarheeze mag dan ook een groot succes genoemd worden.

Het historische stukje Maarheeze vormde het ideale decor voor het festijn. De vele figuranten en bezoekers die in stijl gekleed waren zorgden voor de perfecte sfeer. Ook de deelnemende muziekgezelschappen verschenen volledig in stijl ten tonele. Het bezoekersaantal overtrof de verwachtingen van de organisatie. Met een markt, authentieke ambachten, Oudhollandse spelletjes, vele optredens van koren, orkesten en zanggroepen en straatvoorstellingen, was er voor iedereen, jong en oud, wat te beleven. Ook aan de noden van de inwendige mens was gedacht met een gezellig horecaplein en een kraam met héérlijke wafels, warme chocomel en glühwein.

“Het is prachtig om te ervaren hoe verbindend een evenement als dit is voor onze gemeenschap. Als je kijkt naar de samenwerking met verschillende verenigingen en organisaties, dan is het mooi om te zien wat er tot stand gekomen is. Er is door iedereen ontzettend hard gewerkt en met veel enthousiasme en dat is duidelijk zichtbaar geweest vandaag”, aldus André Cardinaal, voorzitter van De Poort van Brabant. “We willen bij deze dan ook iedereen heel erg bedanken: vrijwilligers, figuranten, sponsoren, buurtbewoners en deelnemers voor hun bijdrage, hun tomeloze inzet en aanstekelijke enthousiasme. En natuurlijk ook alle bezoekers. Het was een fantastische dag.”

Afgelopen zondag is gebleken dat er in Maarheeze meer dan voldoende draagvlak is voor een historisch evenement als het Dickensfestijn en het zal, als het aan De Poort van Brabant ligt, zeker een terugkerend evenement worden. “Maar we gaan nu eerst even flink nagenieten”, aldus een glunderende en trotse André Cardinaal. 

Foto: Maarheeze.nu