Resultaten mantelzorgonderzoek Heeze-Leende

HEEZE-LEENDE – Enkele maanden geleden is door BMC in opdracht van de gemeente, een onderzoek verricht naar de ervaringen van mantelzorgers.
De mantelzorgers zijn bereikt door het aanschrijven van geregistreerde mantelzorgers, mantelzorgers uit het Burgerpanel en oproepjes via de media. 74 mantelzorgers hebben de online vragenlijst ingevuld. BMC heeft de antwoorden verwerkt in het onderzoeksrapport ‘Klantonderzoek Wmo over 2014: Ervaringen van mantelzorgers’. U vindt dit rapport op www.heeze-leende.nl onder ‘Wat speelt er’> nieuws.
In het onderzoek komen verschillende aspecten rondom het verlenen van mantelzorg aan de orde. Door de relatief kleine aantallen mantelzorgers dat de vragen heeft ingevuld kunnen geen harde uitspraken worden gedaan over de ervaringen van de mantelzorgers. Desondanks worden de resultaten van het onderzoek meegenomen bij interne en externe besprekingen over mantelzorgondersteuning en –waardering.
Heeft u vragen of opmerkingen over het mantelzorgonderzoek dan kunt u contact opnemen met mevrouw J. Kuijs, tel. (040) 2241461 of j.kuijs@heeze-leende.nl