Wat Doet De Vrijwillige Hulpdienst?

CRANENDONCK – Ieder jaar zetten zo’n kleine 40 vrijwilligers uit Cranendonck e.o. zich in voor de inwoners uit Cranendonck die weinig tot geen eigen netwerk om zich heen hebben die bepaalde klussen in en om het huis kunnen doen.

In 2015 hebben deze vrijwilligers in totaal 1055 inzetten gepleegd. Daarvan waren er 19 klussen zoals een lamp repareren of een traphekje installeren, 85 keer werd er onderhoud gepleegd aan een (kleine) tuin. 541 keer werd iemand bezocht voor een praatje, een blokje om of samen iets creatiefs doen. 300 keer ging een vrijwilliger met iemand boodschappen doen, omdat deze klanten dat fysiek niet meer zelf kunnen. En 3 keer kwam er een vraag binnen die niet in een van deze categorieën past, maar waar we toch een oplossing voor wisten te vinden.

Klanten kunnen aanvragen doen op maandag en donderdag tussen 13.30 en 15.30 uur op telefoonnummer 0495-592553. Als nieuwe klant voor het tuinonderhoud, het doen van boodschappen of voor een bezoekvrijwilliger, krijgt u eerst een intake. Daarvoor komt een vrijwillige coördinator bij u thuis. Dan wordt gekeken of er niemand in uw omgeving is die deze “klus” voor u kan klaren.

Mensen die interesse hebben om als vrijwilliger aan de slag te gaan krijgen ook een intakegesprek en bij een boodschappen- of een bezoekvraag gaat de vrijwillig coördinator de eerste keer met u mee om de afspraken te maken. Op dit moment hebben we nog een aantal vragen openstaan van mensen die graag bezocht willen worden. Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Bel ook het bovenstaande nummer!

De Vrijwillige Hulpdienst Cranendonck is onderdeel van de Vrijwilligerscentrale Cranendonck, uitgevoerd door medewerkers van Cordaad Welzijn, voorheen Paladijn. Kijk ook op www.vrijwilligerswerkcranendonck.nl