School- en winkelvereniging In Leenderstrijp Eeuw Samen!

LEENDERSTRIJP – Op 8 januari was het precies honderd jaar geleden dat school en winkel in Leenderstrijp met elkaar werden verbonden.
Op 8 januari 1916 vond de eerste algemene ledenvergadering van de ‘school- en coöperatieve winkelvereniging Sint Jan’ plaats en werden in aanwezigheid van notaris Schrijvers uit Eindhoven de statuten van zowel school- als winkelvereniging ondertekend. Om de school te kunnen bekostigen legden de leden allen het in die tijd enorme bedrag van tweehonderd gulden per gezin bij elkaar. Van veel familienamen genoemd in de oprichtingsakte, wonen ook vandaag de achterkleinkinderen nog in Leenderstrijp.
Bij dit Eeuwfeest zal later dit jaar uitgebreid worden stilgestaan met een aantal activiteiten die gedurende 100 dagen plaatsvinden. Meer informatie over het Eeuwfeest van school en winkel in Leenderstrijp is te zien op de website www.eeuwfeestleenderstrijp.nl en via Facebook en Twitter. Via de website zal het vanaf half februari ook mogelijk zijn om het jubileumboek te bestellen en/of om zich op te geven voor de reünie.