Komt dé Carnavalskraker van Brabant dit jaar uit Budel?

Ieder jaar gaat Omroep Brabant weer op zoek naar dé Carnavalskraker van het jaar. Op welke plaat wordt het meeste gehost of polonaise gelopen? Welke plaat wordt het hardst en vaakst meegezongen?

Vele bekende feestartiesten strijden jaarlijks om deze grote eer. Dit jaar zou de eer wel eens de Budelse Lawineboys ten deel kunnen vallen.

Door DJ’s en collega artiesten worden ze getipt als grote winnaar. Het nummer ‘Zuipen’ heeft alles wat een Carnavalskraker nodig heeft. Pakkende melodie in de vierkwarts maat, makkelijk meezingbaar couplet en een grote dosis humor. De clip bij dit nummer (opgenomen in Proost in Budel) is inmiddels de grens van 100.000 views op YouTube al ruimschoots voorbij.

Of de Lawineboys ook daadwerkelijk gaan winnen, hangt af van het publiek. Die moeten hun stem uitbrengen via www.kiesjekraker.nl Aan de hand van een e-mailadres worden de stemmen geactiveerd. “Meerdere e-mailadressen levert meerdere stemmen op”, aldus Addie Compen die iedereen oproept om te stemmen. “Het zou een kroon op ons werk zijn als we met ‘Zuipen’ deze prijs een keer mogen winnen.”

De Carnavalskraker 2016 wordt gekend gemaakt op Vrijdag 5 Februari tijdens ‘Drie Uurkes Vurraf’ wat live op Omroep Brabant Radio en TV te volgen is.

scene videoclip zuipen