Mogelijkheden om Vrijwilligerswerk te doen

CRANENDONCK – De Vrijwilligerscentrale Cranendonck bemiddelt mensen naar vrijwilligerswerk. De Vrijwilligerscentrale Cranendonck is onderdeel van Cordaad welzijn.

Iedereen die op zoek is naar vrijwilligerswerk kan hiervoor terecht bij de Vrijwilligerscentrale Cranendonck. Er is voor iedereen een plek te bedenken, of je nu hoog opgeleid bent, een beperking hebt of de taal wil leren. Er is een grote mix van vacatures en daar waar er geen geschikte vacature is, worden organisaties benaderd of een vrijwilligersplek gecreëerd kan worden. Ook is het mogelijk om een voor een kortere periode te snuffelen bij een organisatie, om uit te proberen of een bepaalde klus of de organisatie wel bij je past.

De motieven waarom mensen vrijwilligerswerk doen, zijn tegenwoordig anders dan voorheen. Mensen willen er meer voor zichzelf uithalen, bijvoorbeeld beter de Nederlandse taal leren spreken, nieuwe ervaringen opdoen of hun eigen kwaliteiten kunnen inzetten. De Vrijwilligerscentrale Cranendonck probeert voor iedereen die zich aanmeldt een plek te vinden en als dat niet direct vrijwilligerswerk kan zijn, vanwege een beperking bijvoorbeeld, wordt er met u meegekeken naar wat u wel zou kunnen gaan doen voor een prettige daginvulling. De Vrijwilligerscentrale heeft contacten met veel organisaties in Cranendonck om voor u de juiste plek te vinden.

Op maandag en donderdag is er spreekuur op afspraak bij de Vrijwilligerscentrale Cranendonck van 13.30u tot 15.30u. U kunt een afspraak maken via 0495-592557. Het kantoor van de Vrijwilligerscentrale is in de Borgh, Dr. Ant. Mathijsenstraat 15 in Budel. Zie ook www.vrijwilligerswerkcranendonck.nl