sv Budel declasseert RKESV in doelpuntrijke wedstrijd: 0-6

sv Budel heeft de wedstrijd tegen RKESV eenvoudig gewonnen. De tegenstander uit Ell werd simpelweg gedeclasseert door een sterk spelend en veelvuldig scorend sv Budel. Door doelpunten van Tim Bombeeck (2x), Steef Vasen (2x), Jasper Beerten en A1-aanvaller Luc Nouwen wist sv Budel uiteindelijk tot zes treffers te komen. RKESV kon daar zeer weinig tegenover zetten en daardoor eindigde deze eenrichtingswedstrijd in 0-6.

In vergelijking met vorige week kon trainer Patrick Methorst weer beschikken over verdediger Bas van Dooren. Daan Kooken verdween daarom naar de reservebank. De rest van het team dat aan de aftrap verscheen was gelijk.

sv Budel begon sterk aan de wedstrijd en wist na negen minuten al op voorsprong te komen. Een sterke voorzet van Jasper Beerten werd door Tim Bombeeck binnen geschoten en daarmee kwam sv Budel op 0-1. Enkele minuten later werd de score al verdubbeld. Koen Vos wist de bal op een prachtige wijze voor het doel te lepelen en Steef Vasen wist de bal binnen te koppen. Na de 0-2 in de 11e minuut zakte het spelniveau van sv Budel terug, zonder dat de tegenstander gevaarlijk kon worden.

Tien minuten na rust wist Jasper Beerten een prachtige vrije trap van Rik Bogers binnen te koppen en stond het al 0-3 en was de wedstrijd definitief beslist. Na een uur spelen werd het 0-4 door opnieuw Steef Vasen op aangeven van Rik Bogers. Een kwartier voor tijd wist de ingevallen Mikel de Windt met een goede pass op Tim Bombeeck de vijfde treffer in te leiden. Bombeeck ging met de bal op het doel af en wist hem goed in de lange hoek te schieten: 0-5.

In de 87e minuut was het slotakkoord voor de ingevallen Luc Nouwen. Op aangeven van Roy Claassen wist hij de bal knap dood te leggen en goed in het doel te schieten. De 17-jarige aanvaller van de A1 maakte daarmee zijn eerste treffer in sv Budel 1. De frustratie liep bij RKESV hoog op en Rik Bogers kreeg in de laatste minuut nog een flinke trap en het is te hopen dat de sterk spelende aanvoerder er volgende week gewoon bij kan zijn.

sv Budel hield opnieuw de nul en heeft inmiddels de minst gepasseerde defensie van de 4e klasse D. Koploper Sportclub Leeuwen verloor bij Haelen en staat nu nog maar vijf punten voor op sv Budel, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. sv Budel blijft op een 3e plaats staan, maar kan volgende week op eigen kracht naar de 2e plaats stijgen. De topper tegen Haelen staat dan namelijk op het programma.